At dekorere sit tøj med broderier har formodentlig sket lige siden vi mennesker begynte at bruge en nål til at sy noget sammen til at tage over os.

Broderi er en håndarbejdsform som har fået en ny renæssance på flere måder. Dels er håndbrodering med nål og tråd blevet populært blandt folk af begge køn og alle aldre. Det er en beroligende, hyggelig og meditativ aktivitet hvor du kommer i kontakt med dine tanker og følelser. Håndbrodering kan man tage med sig næsten overalt: på besøg, ud i naturen, i tog og bus osv. det er tydelig at der også er sket en ændring med udtrykkene indenfor håndbrodering. Der er kommet en frihed til at udtrykke sig på den måde man hver især har lyst til, der brydes regler og der broderes i alle størrelser fra hegn til miniature-broderier, samt nogle vælger at holde sig indenfor broderirammen og bare hænger den op direkte på væggen.

 

Samtidig med at alt dette sker indenfor håndbrodering så sker der samtidig en modernisering af brodering ved hjælp af symaskiner.

Brodering med symaskiner har været et tema siden symaskinen kom til. Allerede på 1800-tallet blev der udviklet industrisymaskiner spesielt til brodering og husholdningssymaskiner kunne også bruges til maskinbrodering helt fra starten.

Med den digitale udvikling er der de sidste tiårene kommet digitale symaskiner. Med dem kan man bruge design som kan broderes igen og igen på samme måde eller med de ændringer som ønskes. 

Indenfor digital brodering har det i mange år været forbeholdt de få at designe sine egne digitale broderier, men i dag kan man – hvis man har adgang til en digital broderisymaskine – selv lave sine egne unike digitale broderier.

Programvare til broderidesign har igennem flere udviklet sig i industrien og de programmer har taget den opbygning med sig og derfor har programvare til digigtale broderier ofte en høj brugertærskel. Der er svære at lære at bruge.

Det er denne brugertærskel vi på Seminario ønsker at gøre lavere med vores kurser indenfor digital broderidesign. Trin for trin går kursisdeltagerne igennem programmets egenskaper og vi kommer med gode tips og triks til at få et tilfredsstillende resultat.

At designe sine egne digitale broderier er ikke noget man lærer på en dag, så opgaverne i kurset vil hjælp med til at danne den erfaring som skal til. 

På alle vores kurser fremhæver vi det at gøre FF’er (Fantastiske Fejl), fordi vi ved (og forskning viser) at det er når vi gør fejl at vi lærer mest. Det er ikke når vi gør tingene rigtige første gang.

 

På Seminario ønsker vi med tiden at tilbyde flere kurser indenfor digital brodering, samt kurser som omhandler relaterede hjælpe-programmer:

Digital brodering

Andre relaterede hjælp-programmer
 
  • Introduktion til Vectorizer – under udarbejdelse
  • Introduktion til Inkscape – under udarbejdelse
Alle kurserne har “Introduktion” i navnet, fordi vi ingen forventninger har til at kursusdeltgerne kan programmet fra før.